Beweegblog #37 – Kom deze zomer in beweging!

De lente en zomer nodigen vaak uit om meer te gaan bewegen (extreme warmte uitgezonderd natuurlijk). We genieten van het buitenleven en trekken er meer op uit voor een fiets- of wandeltocht. Dat is natuurlijk positief want bewegen is enorm belangrijk om fysiek en mentaal fit te blijven. Bij deze nog enkele tips….

 

  1. Maak het leuk

Zoek manieren om bewegen leuk te maken. Voor sommigen mensen kan een app zoals Strava, asr Vitality, Ommetje of een stappenteller positief werken. Via deze apps kan je meestal punten scoren door te bewegen. Het biedt tevens mogelijkheden om de competitie aan de te gaan met vrienden, familie of collega’s. Natuurlijk kan je ook de competitie met jezelf aangaan. Stel doelen voor jezelf en zorg dat je jezelf beloont als je het doel haalt. Een veelgehoord doel is bijvoorbeeld het halen van 8 of 10.000 stappen per dag.

 

  1. Bouw routine op

Koppel beweging aan andere routines in je leven, bijvoorbeeld door de boodschappen op de fiets of lopend te doen in plaats van met de auto, een halte eerder uit te stappen als je met de bus reist of in je pauze een wandeling te maken in plaats van te zitten in de kantine. Of neem de trap in plaats van de lift. Alle beetjes helpen.

Plan de momenten waarop je beweegt van te voren in. Spreek bijvoorbeeld een vaste dag af met een vriend of vriendin om te gaan sporten, te gaan wandelen of een stukje te fietsen. Zo maak je de kans kleiner dat het er bij in schiet of dat je het vergeet. Sport je liever alleen thuis? Op Youtube staan enorm vele trainingsvideo’s die je thuis kan uitvoeren.

 

  1. Begin klein

Als het niet lukt om dagelijks dertig minuten te bewegen, kun je bijvoorbeeld beginnen met kortere periodes van tien minuten. Een beetje extra bewegen kan al grote effecten op je gezondheid hebben.

Stel daarnaast realistische doelen. En wees niet teleurgesteld wanneer je het doel een dag niet haalt. Alle beweging is mooi meegenomen. Bewegen is soms makkelijker dan je denkt: ook tuinieren en flink stofzuigen tellen mee.

 

Guus Kroes is Buurtsportcoach namens Mens en Welzijn Voorst. Zou jij na het lezen van zijn blog ook wel meer willen bewegen, maar heb je hier bepaalde hulp bij nodig? Of ben je op zoek naar een sociale activiteit? Guus helpt je graag op weg! Neem gerust contact op via telefoonnummer: 06 40 10 36 11 of g.kroes@mensenwelzijn.nl

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)