Doe ook (weer) mee met de Voorster Sportweek!

Voor het derde jaar achtereen maakt Team Voorst Actief weer plannen voor een nieuwe ‘Voorster Sportweek’ (VSW). Het wordt opnieuw een week vol met activiteiten voor jong en oud. Een aantal activiteiten staan al op de kalender, zoals een inspirerende theatervoorstelling over ‘Positief Coachen’, een fietstraining voor senioren en een gevarieerde middag met talrijke activiteiten op het Marktplein van Twello. Voorst Actief werkt graag samen met lokale aanbieders om zoveel mogelijk inwoners aan het sporten en bewegen te krijgen. Haak daarom ook aan bij de VSW!

 

De derde editie van de Voorster Sportweek staat opnieuw gepland in april, van 22 t/m 28 april om precies te zijn. Buurtsportcoach Remco Bos vertelt: “Het is eigen een lokale variant op de Nationale Sportweek. Wij geven echter de voorkeur aan een andere periode in het jaar. We zien meer voordelen aan het einde van het seizoen, in plaats van na aanvang van het seizoen. Daarom hebben we, net als vorig jaar gekozen voor een week achterin april.”

 

Haak aan bij de VSW

Samen met zoveel mogelijk sportaanbieders willen Remco en zijn collega’s het lokale sport- en beweegaanbod op de kaart zetten. “Iedereen, jong én oud, kan tijdens de sportweek vrijblijvend deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten die in de gehele gemeente georganiseerd worden. Wij stimuleren alle aanbieders die actief zijn in onze gemeente om mee te doen en tijdens de VSW hun deuren open te stellen. Dat kan al heel eenvoudig, door bijvoorbeeld een standaard training om te zetten naar ‘kennismakingstraining’ of ‘clinic’. Op deze manier promoot je jouw aanbod en maak je mogelijk nieuwe deelnemers enthousiast voor jouw sport”, legt Remco uit.

 

Activiteiten voor jong en oud

Remco vertelt dat er ook al wat vaststaat in de VSW: “Voor senioren start er (begin april) een fietscursus met als doel om de fietsveiligheid te vergroten. Voor verschillende doelgroepen zal er een grootse sport- en spelmiddag georganiseerd worden op het Marktplein. Het centrale plein in Twello wordt afgezet zodat de jeugd er o.a. freerunning en judo kan ontdekken. Oudere jeugd kan verschillende driewielfietsen uittesten op het plein. Mensen met een beperking kunnen een ‘racerunner’ uitproberen.

 

Aan het begin van de sportweek staat er een voorstelling gepland die op een humoristische wijze een serieus onderwerp aansnijdt, namelijk ‘positief coachen’. Deze voorstelling kan een krachtige aanzet zijn voor een positiever sportklimaat bij iedere vereniging. Voor alle trainers, begeleiders en bestuurders is dit enorm interessant!” aldus Remco.

 

Meer informatie over de Voorster Sportweek is terug te vinden op www.voorstactief.nl. Het gehele programma zal hier binnenkort ook te vinden zijn. Als er partijen (zoals sportverenigingen) zijn die gratis willen aanhaken, neem dan contact op met Tom Spijker via tom@voorstactief.nl of 06-48031070.

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)