Even voorstellen: SPETTER

‘Spetter’ is de naam geworden van de blauwe mascotte van het Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) project ‘Voorst Drinkt Water!’.

Leerlingen van o.a. de scholen die deelnemen aan het project, met als doel het drinken van water op scholen gemakkelijk te maken, konden een naam voor de mascotte bedenken en deze insturen. De jury, bestaande uit wethouder Wim Vrijhoef (voorzitter van JOGG Voorst), burgemeester Jos Penninx (voorzitter Jeugd Sport Fonds Gelderland) en Robert Horstink (ambassadeur Sport en Bewegen Gemeente Voorst), heeft uit alle inzendingen de naam ‘Spetter’ gekozen. Shelina Faas uit Klarenbeek was één van de inzenders van deze aansprekende naam en is door middel van loting de gelukkige winnares geworden van een mini-golfmiddag met vijf vriendjes of vriendinnetjes bij Pitch&Putt Bussloo. De prijs wordt binnenkort aan haar overhandigd.

Bon Pitch&Putt BusslooOp vrijdag 22 april 2016 nam een groot aantal basisscholen deel aan de Koningsspelen. In sporthal Jachtlust en op de verschillende sportvelden binnen de gemeente Voorst zijn die dag allerlei sporten en spelletjes georganiseerd. Robert Horstink, de ambassadeur Sport en Bewegen van de gemeente Voorst, bezocht samen met de blauwe JOGG-mascotte alle deelnemende scholen aan het project ‘Voorst Drinkt Water!’. De leerlingen van De Hagewinde, De Hietweide, De Wingerd en De Kopermolen kregen tijdens dit bezoek niet alleen informatie over de wedstrijd voor de mascotte, maar ook een mooie blauwe bidon die beschikbaar is gesteld door Schimmel&Plante. De leerlingen kunnen nu op school en bij hun sportieve activiteiten gemakkelijk  en gezond water drinken.

JOGG Voorst