“Het gevoel geeft aan hoe je staat”

Rolf Tijssen gaat op maandag 10 en dinsdag 11 september starten met een nieuwe reeks weerbaarheidstrainingen voor kinderen.

 

De weerbaarheid van kinderen is, net als bij volwassenen, belangrijk voor het algehele functioneren. Immers, een weerbaar kind durft eerder zichzelf te zijn en zit beter in zijn/haar vel. Deze weerbaarheidstraining is voor kinderen vanaf 7 jaar, want deze training maakt een kind niet alleen zelfverzekerder, maar ook een stuk sterker, zowel fysiek als mentaal. En fysiek en mentaal lekker in je vel zitten maakt dat je meer vertrouwen hebt in jezelf. De kinderen die wij het afgelopen jaar hebben geholpen kwamen bij ons om zeer diverse redenen, bijvoorbeeld omdat ze: “gepest werden op school of in de buurt, zich niet zeker voelden, last hadden van de scheiding van hun ouders, zichzelf niet durfden te uiten op school, bang waren om te gaan slapen, niet goed voor zichzelf konden opkomen, in een onprettige leefsituatie verkeerden en individuele aandacht zochten. “

 

Wat leer je bij deze weerbaarheidstraining?

Onderdelen die aan bod komen: “Lekker jezelf te zijn, opkomen voor jezelf, je grenzen aangeven en bewaken, letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen staan, Jezelf in veiligheid te brengen, omgaan met je angsten, je lichaam en hoofd sterker maken, grenzen verleggen en niet te snel opgeven. Maar ook verdediging en aanvalstechnieken leren vanuit verschillende vechtsportdisciplines, technieken leren om je boosheid te uiten en een goede lichaamshouding aan leren.

Een weerbaarheidstraining van 6 lessen o.l.v. Rolf Tijssen die met maximaal 10 kinderen aan de gang gaat met mentale en vooral fysieke trainingsvormen die laten voelen wat zij kunnen. De eerste les start op maandag 10 september van 16.00-17.00 uur en op dinsdag 11 september van 16.30-17.30 uur. De trainingen worden gegeven op locatie Klokkenkampsweg 25, Twello. Leeftijd vanaf 7 jaar. De cursus kost €.70,- incl. het boek “het leven op de trampoline” geschreven door Rolf Tijssen. Voor opgave bel 0623618807 of via www.tijssenweerbaarheid.nl.  Kleine groepjes dus schrijf snel in!

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)