Huur een duo-fiets in Twello of Klarenbeek

Fietsen, wie geniet er niet van? Lekker naar buiten, met je hoofd in de wind, even een frisse neus halen en genieten van de mooie omgeving waarin we wonen. Wanneer het fietsen op een gewone fiets niet meer gaat, biedt een duo-fiets uitkomst. Via Mens en Welzijn Voorst zijn er twee elektrische duo-fietsen te huur; eentje in Klarenbeek en eentje in Twello. Zo blijft deze actieve vorm van ontspanning bereikbaar voor (bijna) iedereen. De buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst vertelt er graag meer over.

 

Dankbaar (vrijwilligers)werk

Guus Kroes is buurtsportcoach bij Mens en Welzijn Voorst. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers zorgen ze voor de twee duo-fietsen. Denk bijvoorbeeld aan uitleg en instructies aan nieuwe gebruikers en het onderhoud van fiets en accu’s. “Het is dankbaar werk”, vertelt hij. “Bij vertrek vinden ze het eerste keer soms spannend en onwennig. Dat is ook niet vreemd want het is een hele andere beleving als op een normale fiets. Maar écht iedereen komt blij en enthousiast weer terug! Dat is zó leuk om te zien!”. Hij vertelt dat hij nog wel enkele vrijwilligers kan gebruiken. “Bel of mail me gerust, zodat ik er wat meer over kan vertellen”, aldus Guus.

 

Ruim 3 jaar geleden werd de fiets in Twello in gebruik genomen en pakweg een jaar geleden kwam daar een fiets in Klarenbeek bij. Guus vertelt dat de fietsen nagenoeg identiek zijn, maar dat de fiets in Klarenbeek één extra optie heeft. Daar kan ook de weerstand van de bijrijder aangepast worden en dat kan niet op de Twellose fiets. Daarnaast is de fiets in Klarenbeek ook in het weekend te huur en dat is (nog) niet mogelijk in Twello, legt Guus uit.

 

Reserveren

Beide duo-fietsen zijn online te reserveren via voorstactief.nl/duo-fiets. Hier is ook meer informatie te vinden, waaronder een handleiding voor het reserveren. De huurkosten bedragen € 2,- per uur en worden bij het terugbrengen van de fiets verrekend. Zowel in Twello als in Klarenbeek kan er met de pin betaald worden. Voor vragen over de duo-fietsen of het vrijwilligerswerk kan men contact opnemen met Guus Kroes, buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. Dit kan via de mail (g.kroes@mensenwelzijn.nl) of telefonisch (06-40103611).

 

Klik hier om de duo-fiets te reserveren

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)