Jong en oud deed mee aan de Voorster Sportweek

Team Voorst Actief kijkt zeer tevreden terug op de tweede editie van de Voorster Sportweek (VSW). Een week lang, van 16 t/m 22 april, kon iedereen meedoen aan laagdrempelige, verrassende en uiteenlopende activiteiten. Het doel was om een brede doelgroep in beweging te krijgen en dat is gelukt, aldus de Buurtsportcoaches van Voorst Actief. Samen met deze initiatiefnemers blikken we kort terug op een week vol sport- en beweegplezier.

 

De VSW begon zondag met ‘zwemmen met dementie’ in De Schaeck. 18 mensen genoten van het warme water en de prikkelarme setting. Later in de week vertrok er ook nog een educatieve natuurwandeling vanuit het zwembad waarbij 6 deelnemers mee liepen. Ook vanuit het Trefpunt Duistervoorde werd er een wandeling georganiseerd, specifiek voor de seniore doelgroep. Hier liepen er 6 mensen mee. 30 mensen leerden veiliger fietsen dankzij tips van Henk Lubberding en 17 mensen kwamen afgelopen zaterdag naar Bussloo voor een workshop over krachttraining (zie foto)

 

De jeugd kon zich woensdag volop uitleven op het Marktplein. Hier kon men klimmen, (kick)boksen en judoën. Ook was er een kleurplatenwedstrijd die inmiddels al vele mooie creaties heeft opgeleverd. Nadat er een winnaar is gekozen zullen deze ten toon worden gesteld op de Ontmoeting Klein Twello aan het Jachtlustplein.

 

Bovengenoemde was nog lang niet alles. Er stond namelijk ook nog stoelyoga, een fietstocht, MBvO, OldStars Tafeltennis en koersbal op het programma. Sluis Invicta en sWitChsports zette de hele week hun deuren open. Sportief Evenwicht zorgde voor verschillende activiteiten voor de mensen met een beperking. Laatstgenoemde doelgroep kwam ook in actie bij een gastles zitvolleybal van Marc de Haan, oud-bondscoach van het Nederlands volleybalteam. Helaas leverde de workshop ‘Slow Joggen’ geen belangstellenden op en werd de speciale voorstelling ‘Ik wou dat het weer weekend was’ afgeblazen omdat het aantal aanmeldingen niet toereikend was. Foto’s van verschillende activiteiten zijn terug te vinden op de Facebookpagina van Voorst Actief.

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)