Mooi duo op de duo-fiets

Vorige week maakte een bijzonder gelegenheidsduo een fietstocht op de duo-fiets van Mens en Welzijn Voorst. Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade en mevr. Lammers-Kruitbosch uit Twello kwamen elkaar enige tijd terug tegen tijdens de aubade. Er ontstond een gesprek, onder andere over fietsen. Mevr. Lammers-Kruitbosch is niet meer de jongste en ze merkt dat het ouder worden niet zonder gebreken gaat. Ze vertelde de burgemeester dat ze bijvoorbeeld het fietsen heel erg mist en de vrijheid die daarmee gepaard gaat. De burgemeester bood vervolgens aan om eens een ritje op een duo-fiets te gaan maken. En zo geschiedde.

 

Op verzoek van mevr. Lammers-Kruitbosch werd er koers gezet richting de uiterwaarden van de IJssel. Hier genoot het duo onder andere van de kunstwerken in het kader van de IJsselbiënnale. Onderweg werd er een pitstop gemaakt bij de Kribbe om vervolgens weer terug te fietsen naar Twello.

 

Mevr. Lammers-Kruitbosch blikt terug op een waardevol uitje: “Je bent weer even een heel ander mens als je buiten je eigen buurtje komt. Mijn wereldje is namelijk erg klein. Daarnaast was het heel erg fijn samen. Ik zag er eigenlijk wel een beetje tegenop om met de burgemeester te gaan fietsen, maar we hebben heel leuk gekletst over van alles. Ik heb er echt van genoten! Dit is absoluut voor herhaling vatbaar”, aldus mevr. Lammers-Kruitbosch.

 

De duo-fietsen van Mens en Welzijn Voorst zijn beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente Voorst. Meer informatie over de verhuur van deze fietsen is te vinden op de website voorstactief.nl/duo-fiets. Mensen die zich beschikbaar willen stellen als ‘fietsmaatje’ kunnen contact opnemen met Guus Kroes, buurtsportcoach bij Mens en Welzijn Voorst, via 06-40103611 of g.kroes@mensenwelzijn.nl. “Dankzij de inzet van fietsmaatjes kunnen we meer mensen zoals mevr. Lammers-Kruitbosch een goed gevoel bezorgen. Het is enorm leuk en waardevol werk”, benadrukt de buurtsportcoach. Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade kan dat inmiddels beamen.

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)