Workshop van Olga Commandeur in Beweegtuin Duistervoorde

De Beweegtuin Duistervoorde, gelegen bij woonzorgcentrum Martinushof, werd vorig jaar september op grootse wijze geopend door Olga Commandeur, bekend van het Tv-programma ‘Nederland in Beweging!’. Onder massaal toegestroomde belangstelling, onder wie veel ouderen, introduceerde Olga Commandeur op kenmerkende wijze de mogelijkheden die de Beweegtuin en haar toestellen biedt.

Om beweging en het gebruik van de beweegtuin te stimuleren hebben de Buurtsportcoaches van SV Voorwaarts en Mens en Welzijn Voorst afgelopen voorjaar het initiatief genomen in het opzetten van een wekelijks beweegprogramma in combinatie met Jeu de Boules voor bewoners, omwonenden en bezoekers van de Dagbesteding van/op de Martinushof. Daarnaast hebben er een aantal ‘sportieve ontmoetingen’ plaatsgevonden onder het motto: “jong en oud samen actief!”. Zowel groep 3 als 4 van de Martinusschool en deelnemers van De Kruidentuin zijn langs geweest. Ook staan er bezoekjes van andere dagbestedingslocaties aan de Beweegtuin Duistervoorde gepland. Kortom, mooie verbindingen die zorgen voor ontmoeting en plezier in bewegen!

Train-de-trainer-workshop met Olga Commandeur
Om deze ontwikkelingen meer kracht bij te zetten wordt er dinsdag 29 augustus a.s. van 10.00-12.30 uur een speciale workshop gegeven door Olga Commandeur. De workshop bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en is bedoeld voor activiteitenbegeleiders, buurtsportcoaches, fysiotherapeuten, verzorgenden, vrijwilligers, mantelzorgers, etc. uit de gemeente Voorst. Vindt u het leuk om ouderen te begeleiden naar een actiever leven? Wellicht wilt u actief betrokken zijn bij het organiseren van beweegactiviteiten in de beweegtuin of elders in de gemeente Voorst? Dan is deze workshop perfect voor u!

Informatie en aanmelden
De workshop van Olga Commandeur is gratis en wordt mogelijk gemaakt door YALP, tevens leverancier van de toestellen van de Beweegtuin Duistervoorde. Voor het theoriegedeelte van de workshop wordt gebruik gemaakt van Het Trefpunt Duistervoorde, het praktijkgedeelte vindt plaats buiten in de beweegtuin. Wegens beperkte deelname (+/- 25 á 30 personen) is aanmelden voor de workshop noodzakelijk.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Gerran Protzman, Buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst:

E-mail:                   g.protzman@mensenwelzijn.nl
Telefoon:              (0571-) 277 941 / 06 40 10 36 11

Wij verwelkomen u graag op de workshop dinsdag 29 augustus a.s.!

Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst
Volg mij
Laatste berichten van Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst (alles zien)