Huttenkamp Voorst

Huttenkamp weer een fantastisch feest

VOORST– Voorster Belang, veel vrijwilligers en maar liefst 88 kinderen kijken terug op een zeer geslaagd Huttenkamp. Voor de zevende keer werd de parkeerplaats van het Dorpshuis omgebouwd in een heus huttendorp. Dit keer was het thema ‘winkelcentrum’.

Maandag werd bij het Dorpshuis een vrachtwagen vol pallets afgeladen en dinsdagmorgen gingen de 88 deelnemers verdeeld in 9 groepen en begeleid door veel vrijwillige deskundigen aan de slag. Toen om vijf uur ’s middags de ‘bouwvakkers’ stopten brak er net een stortbui los. Daar was woensdagmorgen niets meer van te merken en ’s middags waren de meeste winkel/woonhuizen klaar. Er werd nog de laatste hand gelegd aan de producten die tijdens de koopavond verkocht werden. Dat varieerde van haarvlechtjes en bloempotten tot complete tuinbanken. Om 19.00 uur werd het winkelcentrum geopend door Henk Wijtenhorst (Voorster Belang) en al gauw werd het winkelplein overspoeld door ouders, grootouders en andere belangstellenden. Bij de bank kon iedere bezoeker van het winkelcentrum een zak met (gratis) muntjes halen om zoveel mogelijk producten te kopen. De ‘bankmedewerkster’ deelde maar liefst 180 zakjes munten uit! Het was nog nooit zo Huttenkamp Voorstdruk in de winkels van Voorst.Voor het winkelend publiek was er gratis koffie en thee.

Aan de bewoners van de winkelhutten de taak om zoveel mogelijk te verkopen om zo de meeste muntjes te verdienen. Enkele slimme handelaren haalden gratis koffie om die in de winkel te verkopen!

Om half negen was de koopavond voorbij en werden alle bedden in de hutten opgemaakt. De ouders konden vertrekken en de huttenkampbewoners vierden hun eigen feestje met muziek, broodbakken, chips en ijsjes eten.

Na een korte nacht werd donderdagmorgen samen ontbeten in het Dorpshuis. Daar werd onder luid gejuich bekend gemaakt dat de zwarte groep de meest muntjes had verdiend.

De kinderen werden opgehaald, aan de ruim 20 vrijwilligers de taak om in de toen stromende regen alles op te ruimen.

Foto: Stichting Dorpshuis Voorst
Bron: Voorster Nieuws

 

 

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)