Nieuw data voor ‘Zwemmen met dementie’

Op zondag 1 oktober en 26 november (15.45 – 16.45 uur) staat het ‘zwemmen met dementie’ weer op de agenda bij Zwembad de Schaeck. Buurtsportcoach Cynthia ontvangt de mensen met dementie en diens mantelzorgers weer in het warmste bad van de regio. Geïnteresseerden in deze ontspannen activiteit dienen zich wel even aan te melden.

 

Een aantal keren per jaar wordt het gehele zwembad speciaal gereserveerd voor deze doelgroep. Na een samenwerking tussen Mens en Welzijn Voorst en Zwembad de Schaeck heeft deze activiteit zijn waarde inmiddels ruimschoots bewezen. “De rust in het zwembad wordt als erg prettig ervaren. Je ziet mensen echt tot rust komen in het warme water”, legt de buurtsportcoach Cynthia van Voorst Actief uit. “Na afloop krijgt iedereen een kopje koffie of een ijsje van ons en is er dus de mogelijkheid om na te praten”.

 

Er is een ruime kleedruimte en voor minder valide personen is er een rolstoel en een tillift aanwezig. Het aantal deelnemers dat mee kan doen is helaas beperkt, mede om de rust te kunnen garanderen. Aanmelden is daarom ook verplicht. Doe dit via een mailtje aan waggeveld.c@deschaeck.nl of via telefoonnummer 0571-272166 . Ook voor eventuele vragen over de activiteit kan men hier terecht. Voor dit moment van ontspanning vraagt men een vergoeding van €10,-. Dit bedrag kan voor aanvang betaald worden de receptioniste.

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)