Pilot Beweegtuin Duistervoorde door succes verlengd!

Door veel enthousiasme en de positieve resultaten bij de groep. Heeft dit er ertoe geleid dat de Beweegtuin Duistervoorde zijn deuren blijft openen voor inwoners van alle leeftijden. De pilot, die aanvankelijk gepland was tot december, wordt wegens overweldigend succes verlengd tot en met februari 2024.

Onder het zachte winterzonnetje en met de professionele begeleiding van Remco Bos, buurtsportcoach van Voorst Actief, blijven de wekelijkse beweegsessies plaatsvinden in de Beweegtuin. En het beste van alles? Het is helemaal gratis en zonder enige verplichting.

Voorst Actief en Trefpunt Duistervoorde hebben de handen ineengeslagen om dit initiatief voort te zetten. In lijn met het nieuwe sportakkoord ‘Gezond en Actief Voorst’ willen ze nog meer inwoners uitnodigen om te genieten van beweging in de openbare ruimte.

“Meedoen op je eigen niveau staat centraal,” benadrukt Remco Bos. Hij staat klaar om elke deelnemer te begeleiden op hun eigen tempo, met respect voor individuele behoeften en mogelijkheden.

De Beweegtuin biedt een gevarieerd scala aan oefeningen gericht op het verbeteren van balans, flexibiliteit en spierkracht. Dit draagt bij aan een betere uitvoering van dagelijkse activiteiten en versterkt de algehele gezondheid.

Maar het gaat niet alleen om fysieke voordelen. “Samen bewegen in een groep creëert een sfeer van plezier en gezelligheid,” legt Remco Bos uit. En na de training is er altijd tijd voor een praatje en een kopje koffie bij Trefpunt Duistervoorde.

Het wekelijkse programma omvat een opwarmronde van 15 minuten, gevolgd door circuittraining en het gebruik van fitnessapparatuur voor een veelzijdige en doelgerichte training. Bij slecht weer biedt Trefpunt Duistervoorde een alternatieve binnen locatie.

Voorst Actief nodigt iedereen uit, ongeacht leeftijd of fitnessniveau, om deel te nemen aan de Beweegtuin Duistervoorde. De trainingen vinden plaats van 13 december 2023 tot en met 21 februari 2024, elke woensdag van 10:00 uur tot 11:00 uur aan het St. Maartenserf 85 in Twello.

Inschrijven is niet nodig, kom gezellig langs. Bij vragen kun je contact opnemen met Remco Bos, buurtsportcoach van Voorst Actief, via remco@voorstactief.nl of telefonisch/app: 06-41347618. Doe mee en ontdek hoe bewegen in de buitenlucht jouw gezondheid en welzijn kan verrijken!

 

Voorst Actief
Volg ons