Chris Roerdink knikkerkampioen gemeente Voorst

Gisteren vond de voorronde van het NK Knikkeren op het Marktplein in Twello plaats. Ruim 90 kinderen verzamelden rond 13:00 uur op het plein. Om 13:30 begon het knikkerspektakel in Twello wethouder Sport Hans van der Sleen en voormalig profvoetballer Simon Tahamata beten het spits af met het eerste knikkerpotje. Daarna streden de kinderen voor een finale ticket op 18 juni in DierenPark Amersfoort en om de titel Knikkerkampioen van de gemeente Voorst. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 9- jarige Chris Roerdink van basisschool de Wingerd de titel te bemachtigen. Zowel Chris als Floris de Valk (7) werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Chris de meeste knikkers in het knikkerpotje te krijgen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde. Hij verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op 18 juni en mocht een grote beker in ontvangst nemen.
Niet alleen Chris viel in de prijzen. Ook Floris, de runner-up, en de nummers 3 (Kobe Voortman) en 4 (Ivon Wilbrink) kregen een mooie beker mee naar huis. De 4 bekerwinnaars mochten, onder grote belangstelling, de prijs in ontvangst nemen van voormalig top schaatser Stefan Groothuis. Naast de kampioen van Voorst plaatsten ook de top-20 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort. De top-20 spelers ontvangen allemaal een e-mail binnenkort.
Naast de voorronde waren er nog tal van andere gratis activiteiten voor jong en oud waar ruim 200 bezoekers op af kwamen. Menigeen wist zich te vermaken met de levende watersjoelbak, het pingelveldje met straatvoetballer Stojan Visser, clinics van de Volleybalbond met ex-international Robert Horstink, hockey van VHC Twello, ritmische gym van SV Twello, schaken met de Twellose schaakvereniging, jeu de boules, sjoelen, tafeltennis met TTV Trias, stoepranden, pony rijden en de beweeg- en fitnesstoestellen van Nijha. Daarnaast waren mascottes Spetter, Ozzy en Sjaak aanwezig en kon iedereen een gratis JOGG bidon afhalen en vullen met water uit het mobiele watertappunt van Join the pipe.
Het was een geweldig aanbod voor jong en oud waar het bewegen en ontmoeten centraal stond tijdens deze gezellige middag.
Deze middag werd mede mogelijk gemaakt door de Waardige Waard, Big Blow, ZaZa ijssalon en Nijha bv.
Een sfeerimpressie van deze middag, een co-productie van Blender Media en Haagen Ontwerp, is hieronder te vinden en op het You Tube kanaal van Voorst Actief.
 
Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)