De Voorster Triathlon komt steeds dichterbij en daar kan men jouw hulp bij gebruiken!

Na het succes van verleden jaar komt er volgende maand (zondag 25 juni) een tweede editie van de Voorster Triathlon op Bussloo. Om alles opnieuw in goede banen te leiden zijn er nog vele vrijwilligers nodig. Daarom komt de organisatie met deze oproep. Via de website kan men zich aanmelden. Alle vrijwilligers krijgen een bedankje namens Thermen Bussloo.

 

Klaas Dusselaar is één van de organisatoren. Hij legt uit dat een evenement zoals de Voorster Triathlon niet veilig en goed kan verlopen zonder de inzet van vele vrijwilligers. Volgens zijn berekeningen zijn er minimaal 80 mensen nodig. “Denk aan verkeersbegeleiders op de verschillende parcoursen, toezichthouders her en der, enthousiastelingen bij de drankposten, motorrijders voor vervoer van juryleden, administratieve krachten in het wedstrijdsecretariaat en natuurlijk sterke krachten voor het opbouwen en afbreken”, aldus Klaas.

 

Met warme gevoelens denkt Klaas terug aan vorig jaar. “Toen was het voor iedereen de eerste keer en vond ik het persoonlijk best wel spannend. Dat we toen zo’n mooi evenement hebben neer kunnen zetten stemt me hoopvol voor dit jaar. Vele vrijwilligers zijn er opnieuw bij, maar we kunnen echt nog wel veel ‘handjes’ gebruiken”, vertelt Klaas. “We willen dit jaar namelijk ook groeien naar 400 deelnemers”.

 

Aanmelden of inschrijven

Voor de organisatie staan verder alle seinen op groen en de inschrijving voor deze tweede editie is in volle gang. Zowel mensen die de sportieve uitdaging aan willen gaan als mensen die een steentje bij willen dragen aan dit evenement kunnen zich melden via de website; www.voorstertriathlon.nl. Dit jaar kan ook voor het eerst in teamverband deelnemen. “Hierdoor wordt deelname nog laagdrempeliger, omdat je slechts één onderdeel hoeft af te leggen”, vertelt Klaas tot slot. Indien u vragen heeft over vrijwilligerswerk ten behoeve van de Voorster Triathlon kunt u contact opnemen via vrijwilligers@voorstertriathlon.nl

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)