Stap voor stap, samen actief met de Diabetes Challenge

Voorst Actief organiseert in samenwerking met lokale zorgprofessionals de Nationale Diabetes Challenge. Dit is een programma dat zich richt op het bevorderen van een gezonde levensstijl door middel van wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge nodigt mensen met diabetes en andere geïnteresseerden uit om samen te komen en te wandelen. Wandelen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn.

Waarom meedoen aan de Diabetes Challenge?

  • Verbetering van de bloedsuikerspiegel: Wandelen helpt bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel, wat essentieel is voor mensen met diabetes.
  • Versterking van het hart en de bloedvaten: Door regelmatig te bewegen, versterk je je hartspier en verbeter je de bloedcirculatie, wat kan helpen bij het voorkomen van complicaties bij diabetes.
  • Bevordering van gewichtsverlies: Wandelen is een effectieve manier om calorieën te verbranden en kan helpen bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht.
  • Vermindering van stress en verbetering van de gemoedstoestand: Wandelen in de natuur heeft een rustgevend effect en kan stress verminderen, wat gunstig is voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid.
  • Versterken van sociale aspect: Je leert nieuwe mensen kennen, je gaat samen met elkaar wandelen en zo versterk je het sociale aspect. Je werkt samen met elkaar naar doelen en helpt elkaar deze doelen te bereiken.

Onze activiteiten
Stap voor stap gaan we samen op pad tijdens onze wekelijkse wandelingen in en rondom Twello, met als gezamenlijk doel om uiteindelijk 5 kilometer te kunnen wandelen. Maar onze activiteiten gaan verder dan alleen het wandelen. We organiseren ook inspirerende bijeenkomsten waarbij we worden bijgestaan door ervaren professionals, zoals fysiotherapeuten, leefstijlcoaches en huisartsen/praktijkondersteuners. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je handvaten toegereikt en informatie vanuit hun expertisegebied, specifiek gericht op diabetes. Het is een unieke gelegenheid om meer te leren over hoe we onze gezondheid kunnen verbeteren en te genieten van het gezelschap van gelijkgestemden. Samen zetten we stappen naar een gezonder en gelukkiger leven!

Waar en wanneer?
De wekelijkse wandelingen vinden plaats vanaf woensdag 8 mei om 15:45 uur en starten vanaf  het Kulturhus (Jachtlustplein 9, Twello.)
We verzamelen om 15:50 uur en vertrekken uiterlijk om 16:00 uur. Na ongeveer een uur zijn we terug op het startpunt.

Programma:
Gedurende 16 weken wandelen we samen in en rondom Twello. We bouwen het wandelen rustig op met als doel om gezamenlijk 5 kilometer te kunnen wandelen. Deelname aan het wandelprogramma is gratis.

Op zaterdag 28 september 2024 sluiten we deze Challenge feestelijk af op Papendal, het sportcentrum in Arnhem, samen met alle wandelgroepen uit het land. Een ticket om hieraan deel te nemen wordt vergoed door Voorst Actief (deelname is niet verplicht). Vervoer van en naar Arnhem wordt geregeld door buurtsportcoach Senna.

Deelname aan de wandelgroep van de Nationale Diabetes Challenge is op eigen risico (zie algemene voorwaarden op de website van de Nationale Diabetes Challenge).

Sluit je aan!
Wil je meedoen met onze wandelgroep en werken aan een gezondere levensstijl? Schrijf je dan nu in voor de Nationale Diabetes Challenge! Deelname is gratis en open voor iedereen die graag actief wil zijn en nieuwe mensen wil ontmoeten. Aanmelden kan via de onderstaande link.

Aanmelden Diabetes Challenge Voorst

Contact
Heb je vragen over deelname of wil je meer informatie? Neem dan contact op met buurtsportcoach Senna Silva van der Veen via  senna@voorstactief.nl of 06-30494611.

We kijken ernaar uit om samen met jou op ontdekking te gaan tijdens onze wandelingen!

 

Voorst Actief
Volg ons