Duo-fiets nu ook in Klarenbeek!

Het licht staat op groen voor de Klarenbeekse duo-fiets.  Met de nieuwe elektrische duo-fiets kunnen mensen die niet gemakkelijk op eigen kracht kunnen fietsen, toch veilig een fietstocht maken, samen met een familielid, bekende, of vrijwilliger. Daarnaast biedt de duo-fiets gelegenheid tot bijzondere ontmoetingen, ook voor wie niet slecht ter been is. De bestuurder stuurt en trapt, en meetrappen kan naar behoefte en mogelijkheden.

Het project kwam tot stand door inspanningen van velen. De Werkgroep Duo-fiets kreeg hulp en steun van sponsors, partners en beide gemeenten. Daarnaast kon de werkgroep rekenen op praktische en organisatorische hulp van veel vrijwilligers. Sommigen van hen bouwden een goed onderkomen voor de duo-fiets, anderen stelden materiaal beschikbaar. Rudie en Ria Nijenhuis, Tonny te Boekhorst, Henny Wijnbergen en Henk en Tinie Zweverink  zullen de uitgifte in goede banen leiden en zorgen dat iedereen met duidelijke instructies veilig de weg op gaat. Dit doen ze in samenwerking met onze buurtsportcoach. De kosten van het gebruik van de duo-fiets zijn € 2.00 per uur. Dit kan na de rit bij de vrijwilliger (alleen) per pin betaald worden.

Daarnaast werd er ook een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Mens en Welzijn en Klarenbeeks Belang. Naast de exploitatie van de duo-fiets willen we hiermee de samenwerking intensiveren t.b.v. de inwoners van het dorp.

De fiets staat bij het MFC (naast de biljartzaal) en kan heel gemakkelijk worden gereserveerd via de website van Klarenbeeks Belang: http://klarenbeeksbelang.nl/duofiets/

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)