Fietsgroep ‘Het Derde Wiel’ kent een gezellige start

Vorige week stonden er 7 driewielers gebroederlijk naast elkaar geparkeerd voor de ingang van ‘De Ontmoeting Klein Twello’ aan het Jachtlustplein. De eigenaren dronken binnen nog een kopje koffie om vervolgens op te stappen voor een tocht rondom Bussloo. Het was de eerste keer dat het groepje op pad ging, maar alle deelnemers bleken zo positief dat er afspraken werden gemaakt om structureel bij elkaar te komen. Fietsgroep ‘Het Derde Wiel’ is hiermee geboren. Voorlopig komen ze 1x in de 2 weken op de woensdagmiddag bij elkaar om samen te fietsen.

 

Recreatieve fietsengroepen zijn er al in vele dorpen van de gemeente, maar een fietsgroep specifiek voor driewielfietsen ontbrak nog, vertelt Guus Kroes, buurtsportcoach bij Mens en Welzijn Voorst. “Ik had al langer het idee om die leegte op te vullen en toen ik Johan ontmoette kwam het eigenlijk in een soort stroomversnelling terecht. Johan heeft namelijk ook zo’n prachtige fiets en hij deelde mijn enthousiasme. We zijn gaan werven en al snel hadden we 8 mensen bij elkaar”, aldus Guus.

 

Johan is de trotse bezitter van een Easy Rider (een uitvoering van fietsenfabrikant Van Raam, red.) en hij heeft er al vele, veilige kilometers opzitten. Kilometers die hij veelal alleen heeft afgelegd. Dat hij nu samen met anderen kan fietsen vindt hij geweldig. “Het is een hele gezellige club! Vandaag hebben we nog iets gedronken op Bussloo. We kunnen het erg goed vinden met elkaar. Zo ontmoet ik ook weer nieuwe mensen en dat is hartstikke leuk.”

 

Fietsgroep ‘Het Derde Wiel’ komt tweewekelijks bij elkaar voor een tocht van 15-20 km. Onderweg wordt er gepauzeerd voor een drankje. Deelname is kosteloos en geheel op eigen risico, maar het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie over deze groep is te verkrijgen via Guus Kroes: g.kroes@mensenwelzijn.nl of 06-40103611.

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)