Help mee aan de Voorster Triathlon!

Na het succes van verleden jaar komt er deze zomer een tweede editie van de Voorster Triathlon. Om alles opnieuw in goede banen te leiden zijn er nog vele vrijwilligers nodig. Daarom komt de organisatie met een oproep. De Voorster Triathlon vindt plaats op zondag 25 juni op en rondom Bussloo. Via de website kan men zich aanmelden.

 

Klaas Dusselaar is één van de organisatoren. Hij legt uit dat een evenement zoals de Voorster Triathlon niet veilig en goed kan verlopen zonder de inzet van vele vrijwilligers. Volgens zijn berekeningen zijn er minimaal 80 mensen nodig. “Denk aan verkeersbegeleiders op de verschillende parcoursen, toezichthouders her en der, enthousiastelingen bij de drankposten, motorrijders voor vervoer van juryleden, administratieve krachten in het wedstrijdsecretariaat e natuurlijk sterke kracht voor het opbouwen en afbreken”, aldus Klaas.

 

Met warme gevoelens denkt Klaas terug aan vorig jaar. “Toen was het voor iedereen de eerste keer en vond ik het persoonlijk best wel spannend. Dat we toen zo’n mooi evenement hebben neer kunnen zetten stemt me hoopvol voor dit jaar. Vele vrijwilligers zijn er opnieuw bij, maar we kunnen echt nog wel veel ‘handjes’ gebruiken”, vertelt Klaas. “We willen dit jaar namelijk ook groeien naar 400 deelnemers”.

 

Aanmelden of inschrijven

Voor de organisatie staan alle seinen op groen en de inschrijving voor deze tweede editie is inmiddels geopend. Zowel mensen die de sportieve uitdaging aan willen gaan als mensen die een steentje bij willen dragen aan dit evenement kunnen zich melden via de website; www.voorstertriathlon.nl. Indien u vragen heeft over vrijwilligerswerk ten behoeve van de Voorster Triathlon kunt u contact opnemen via vrijwilligers@voorstertriathlon.nl

Voorster Triathlon