Klompenfeestwandeltocht

Samen met het Klompenfeest en SV Voorwaarts organiseert wandelsportvereniging WS78 op 3 september een speciale wandeltocht in Twello. Wandelaars kunnen kiezen uit een afstand van 6, 12, 22, 34 en 45 km.

De wandelaars starten bij SV Voorwaarts, Kerklaan 2a, 7391 AN Twello. De 45 km start van 08.00 tot 09.00, de 34 km van 08.30 tot 09.30 uur, de 22 km van 09.00 tot 10.00 uur, de 12 km van 9.30 tot 10.30 uur en de 6 km van 10.00 tot 12.30 uur. De route is volledig gemarkeerd en de wandelaars krijgen een gedetailleerde routebeschrijving mee. Ook zijn er onderweg verzorgingsposten met mobiele toiletten, waar wandelaars soep, koffie en fruit krijgen aangeboden. Halverwege is er een horecarust, waar consumpties voor eigen rekening zijn. De inschrijfkosten zijn voor alle afstanden € 5,-. Leden van de wandelsportbond krijgen € 1,- korting. Leden van WS78 lopen gratis. Vraag bij de inschrijfbalie om meer informatie.

Alle afstanden, m.u.v. de 6 km, gaan over landgoed het Hunderen naar de stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk, die speciaal vandaag in werking is. Hier buigt de 12 km af naar het Klompenfeest en de finish. De andere afstanden gaan door naar de Bolwerkersmolen en door de uiterwaarden van de IJssel naar Terwolde. Halverwege buigt de 22 km af om langs de stoomhoutzagerij weer terug te gaan. De 34 km gaat nog even door, via brasserie Kriebelz, naar molen de Ooievaar. De langste afstand gaat verder richting Welsum en wandelaars zien onderweg verdedigingswerken van de IJssellinie. Met de pont steken de wandelaars de IJssel over naar Olst. Bij Deventer steken de wandelaars de rivier terug over en sluiten bij de stoomhoutzagerij weer aan bij de andere afstanden om in Twello te genieten van het spetterende Klompenfeest, waarvoor iedere wandelaar een muntje meekrijgt en daarna te finishen bij de Patron.

Klik hier voor informatie over de wandelroute met enkele foto’s staat op. Hier kunt u zich ook aanmelden!

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)