Kick-off Stap voor Stap: Diabetes Challenge Voorst

Kick-off

Na de succesvolle kick-off van de Stap voor Stap: Diabetes Challenge Voorst met de ambtenaren op dinsdag 23 april, was nu de officiële kick-off op woensdag 1 mei. De kick-off was in het Kulturhus voor de deelnemers van de Diabetes Challenge. Daarbij vertelde Senna Silva van der Veen eerst iets over het initiatief vanuit Voorst Actief voor de Diabetes Challenge, introduceerde hij de wandelbegeleiders en sprak hij over de succesfactoren van de Diabetes Challenge:

  • Het sociale aspect: Samen met elkaar wandelen.
  • Het opstellen en nastreven van doelen: We werken toe naar de Nationale Diabetes Challenge Festival in Arnhem op 28 september.
  • Professionele begeleiding: Persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens het wandelen.
  • Meer vertrouwen in het eigen lichaam: Positieve ervaring opdoen met bewegen en het ervaren van positieve effecten van beweging.

Zo zag de setting eruit bij het praatje van Senna Silva van der Veen:

Wandeltesten afleggen

Na de introductie gingen de deelnemers wandeltesten afleggen om te kijken wat het niveau van de groep is. De deelnemers hebben een 6 minuten wandeltest van 30m aflegt, waarbij ze op hun eigen tempo hebben gewandeld. De deelnemers leggen de wandeltesten af omdat we gaan toewerken naar de Nationale Wandeldag in Arnhem. Op de Nationale Wandeldag kunnen de deelnemers 10, 5 of 3 km wandelen, daarom hebben we de wandeltesten afgenomen bij de deelnemers om te kijken waar we naartoe kunnen werken.

 

 

 

Hierboven zie je hoe de ene helft van de deelnemers aan het wandelen was en de andere helft aan het toekijken was.

Geslaagde Kick-off

Na de wandeltesten kwamen we nog even kort bij elkaar en was iedereen enthousiast over de officiële kick-off van de Stap voor Stap: Diabetes Challenge Voorst. Het is een leuke en diverse groep deelnemers met twee super enthousiaste wandelbegeleiders.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om de succesfactoren van wandelen te beleven, meld je dan nu aan voor de Stap voor Stap: Diabetes Challenge Voorst. We zitten momenteel op 8 deelnemers en we willen nog graag naar 15 deelnemers toe. Aanmelden kan bij Senna Silva van der Veen via senna@voorstactief.nl of mobiel 06-30494611, mocht aanmelden nou een te grote drempel zijn kan je ook een keer langskomen om te kijken hoe je het vindt. Voor meer informatie kan je ook kijken op de website van Voorst Actief.

Op woensdag 8 mei gaan we officieel van start vanaf het Kulturhus en gaan we toe werken naar Nationale Diabetes Challenge Festival in Arnhem op 28 september. Mocht je de start van de Diabetes Challenge hebben gemist, kan je alsnog aansluiten!

VA_beheer
Laatste berichten van VA_beheer (alles zien)