Plezier voor twee op een duo-fiets!

Nu de zon zich meer laat zien en de lente begonnen lijkt trekken steeds meer mensen naar buiten voor een recreatieve fietstocht. Lekker met het hoofd in de wind, genieten van de mooie omgeving waarin we wonen. Voor veel mensen is dit een vanzelfsprekendheid en een heerlijk tijdverdrijf, maar niet voor iedereen. Speciaal voor mensen die het plezier van een fietstocht nog willen ervaren maar niet meer in staat zijn om op een gewone fiets te fietsen is er een uitkomst; de duo-fiets van Mens en Welzijn Voorst  

 

“Wij kennen allemaal wel iemand. Een familielid, een buurvrouw of gewoon een bekende uit jouw wijk. Mensen, die nog dolgraag een keer willen fietsen, maar dat niet meer alleen kunnen of durven. Bijvoorbeeld door een evenwichtsstoornis, dementie, spierziekte of omdat, door het ouder worden, fietsen niet meer zelfstandig gaat”, vertelt Guus Kroes van Mens en Welzijn Voorst. “Maar thuis zitten hoeft dus niet. Wij hebben een prachtige duo-fiets te huur”.

 

Met de elektrische ondersteuning van deze fiets is het duwtje in de rug al geregeld. “Een paar uurtjes vrij maken in de agenda en u heeft plezier voor twee. Daarbij wonen we ook nog eens in een prachtige, fietsvriendelijke omgeving”, aldus Kroes. De buurtsportcoach vertelt dat iedereen een fijn gevoel overhoudt aan zo’n uitstapje. “Mensen komen altijd vrolijk en voldaan terug. Dat is prachtig om te zien!”

 

Fietsmaatje worden?

Wanneer er mensen zijn die met minder validen willen fietsen kan er een koppeling gemaakt worden in samenwerking met het maatjesproject van Mens en Welzijn Voorst. Volgens Kroes is er behoefte aan fietsmaatjes: “Veel ouderen zijn eenzaam en komen weinig de deur uit. Laatste onderzoeken bevestigen dit. Een activiteit zoals de duo-fiets kan echt een verschil maken. Daar ben ik heilig van overtuigd!”

 

De duo-fiets is er voor de Voorster gemeenschap en dus door iedereen te huren van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren. Kijk voor meer informatie en het maken van een reservering op www.voorstactief.nl/duo-fiets. Voor eventuele aanvullende vragen kunt u terecht bij Guus Kroes, de buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. Hij is bereikbaar via g.kroes@mensenwelzijn.nl of het telefoonnummer 06 40 10 36 11.

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)