Sport is leuk! Of toch niet?

Sport is leuk! Niet voor niets staan ieder week miljoenen Nederlanders op en rond sportveld, baan of bad. Sport brengt mensen samen. Zorgt dat ze gezond blijven. Maar vooral dat ze plezier hebben. Meestal dan. Want soms gaat het mis. Een scheldpartij, wat duw- en trekwerk of een serieuze vechtpartij.

Dat wil niemand. Sportplezier, daar gaat het om. Daarom werken sportbonden en NOC*NSF, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, aan het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Hoe? Door jou als bestuurder, trainer, coach, scheidsrechter of jurylid te leren hoe je sportplezier stimuleert. En om in te grijpen als het fout gaat. Zo houden we sporten leuk!

Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je en wie doet wat? Vragen die veel verenigingen hebben. Daarom zijn er verschillende opleidingen, workshops en toolkits beschikbaar. Voor iedereen binnen de vereniging. Van bestuurder, vrijwilliger, trainer en coach tot scheidsrechter en jurylid. En niet te vergeten: sporters en hun ouders.

Op 22 maart organiseert de sportraad een themabijeenkomst over het onderwerp ongewenst gedrag binnen de sportvereniging. Kaarten daarvoor zijn gratis te verkrijgen via de button: Eventbrite - Informatie bijeenkomst: Ongewenst gedrag binnen de vereniging.

De voorbereidingen voor de themabijeenkomst zijn in volle gang, meer informatie is ook te vinden via de agenda van www.voorstactief.nl

 

Sportraad Voorst 3.0
volg ons