Vooruitblik naar de Voorster Triathlon!

Na de zonovergoten editie van 2023 zijn we op 14 juli 2024 alweer toe aan de derde editie van de Voorster Triathlon rondom het prachtige recreatiegebied Bussloo. De inschrijving is inmiddels geopend (klik hier), dus hoog tijd om wat over de komende editie te vertellen.

 

Ten opzichte van 2023 zijn er een paar kleine veranderingen:

  • Bij de inschrijving kun je zelf direct kiezen in welke startserie met bijbehorende starttijd je inschrijft. Handig als je samen met clubgenoten of sportmaatjes wilt starten in dezelfde serie.
  • De routing door de wisselzone zal iets gewijzigd worden, voortaan kom je altijd aan dezelfde zijde de wissel binnen (na zwemmen en na fietsen) en verlaat je de wisselzone altijd aan de andere zijde (voor start fietsen of start lopen). Alle bewegingen gaan zo altijd in dezelfde richting waar het overzichtelijker en veiliger van wordt. Een herziene plattegrond van de wisselzone zullen we t.z.t. op onze site plaatsen.
  • Mogelijk rijden we dit jaar over een licht gewijzigd fietsparcours, dit als gevolg van de werkzaamheden aan de snelweg A1. Het viaduct waar we de afgelopen 2 jaar overheen reden is inmiddels gesloopt en wordt weer herbouwd, maar mogelijk is het net niet tijdig gereed voor 14 juli. In dat geval hebben we een alternatief parcours dat overigens zeker zo fraai en veilig is en praktisch dezelfde lengte heeft.
  • Onze “groene” ambities rollen we steeds verder uit. Letterlijk. Want de wisselzone zal dit jaar (grotendeels of geheel) van ITU-blauw tapijt voorzien worden. Mooi voor de uitstraling en veilig voor de blote voeten. Dit tapijt is afkomstig van een ander evenement waar het na eenmalig gebruik afgevoerd zou worden. Wij hebben het opgehaald en kiezen hiermee uitdrukkelijk voor hergebruik.
  • Ook vanuit de “groene” ambitie; dit jaar verzoeken we de deelnemers om zelf voor een badmuts te zorgen. De meeste triatleten die regelmatig wedstrijden doen hebben inmiddels een fraaie verzameling, ook hier willen we hergebruik graag stimuleren. Voor de deelnemers die écht zelf geen badmuts hebben zorgen we dat er een exemplaar beschikbaar is. Maar liefst zelf meenemen!
  • Dit jaar treedt de Voorster Triathlon toe tot evenementen die een Teamcompetitie Triathlon serie hosten. We heten de heren van 3e Divisie Noord van harte welkom voor een wedstrijdserie “individuele sprintafstand”. Zij zullen 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen en de strijd met elkaar aangaan.

 

En sommige dingen blijven gewoon lekker hetzelfde:

  • Laagdrempeligheid voor debuterende en beginnende sporters blijven we hoog in het vaandel houden, net als de startserie voor de jeugdige sporters van 10 t/m 17.
  • De mogelijkheid voor een “rolling start” waarbij de atleten om de beurt aan hun triathlon beginnen werd vorig jaar goed gewaardeerd, dus daar voorzien we in 2024 ook weer in.
  • De gescheiden afvalinzameling rondom het evenement en de “afvalzones” op het loop- en fietsparcours zien we weer terug.

 

De Voorster Triathlon staat voor een laagdrempelig sportevenement voor zowel de beginner als de regionale top en alles daar tussenin. Voor een aantrekkelijk parcours en voor een positieve sfeer. Samen met onze enthousiaste vrijwilligers hopen we jullie op 14 juli 2024 te kunnen begroeten voor een gezellige en sportieve dag.

 

Klik hier om je in te schrijven!

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)