‘Zeker Bewegen’: krijg uw bewegingsvrijheid terug!

Denkt u ook weleens: “ik heb vroeger veel bewogen maar het komt er niet meer van” of: “als ik zo moet zitten, dan kom ik niet meer overeind”? Of misschien bent u weleens bang om te vallen?

‘Zeker Bewegen’ is een korte cursus van 6 lessen, gegeven door Rolf Tijssen, voor ouderen die veel ongemak ervaren tijdens het lopen, moeilijk kunnen opstaan en bang zijn om te vallen. Bedenk dat angst alles blokkeert. Zoals: “ik denk niet dat ik dat kan, of dat is niets voor mij”. Nagenoeg ieder mens kan op zijn of haar manier nieuwe technieken aanleren afhankelijk van wat bij hem of haar past. Denk aan zitten en opstaan, maar ook doelmatig bewegen zonder angst te hebben om te vallen. Naarmate we ouder worden besteden we minder aandacht aan onze houding, spieren en gewrichten. Door ‘Zeker Bewegen’ gaat dat veranderen. U gaat uzelf fitter en veiliger voelen!

De cursus heeft zich ontwikkeld tot drie modules. Module 1 gaat over mobiliteit, doelmatig bewegen en balans. U leert gebruik te maken van de juiste spieren en uw lichaam de ruimte te geven voor rekken en strekken. Module 2 gaat over zitten, opstaan en ‘omhoog komen’. Module 3 is gericht op het voorkomen van vallen maar ook leren veilig te vallen, zowel voor- als achterover.

Spreekt u dit aan? U ben van harte uitgenodigd om vrijblijvend te proberen of de cursus iets voor u is. Vanaf 10 mei a.s. vindt de cursus 6 weken lang plaats op woensdagmiddag van 13.00-14.00 uur. De deelnemers verzamelen in Kulturhus Jachtlust (Jachtlustplein 11, Twello) met een kopje koffie/thee en gaan dan gezamenlijk naar de sportzaal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerran Protzman, de Buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst: Tel.: 0571-277941. E-mail: g.protzman@mensenwelzijn.nl. De cursus van 6 lessen kost slechts € 30,-.

Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst
Volg mij
Laatste berichten van Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst (alles zien)