Meld je initiatief aan!
Neem telefonisch contact op
Volg ons op Facebook

Geïnspireerd door de ‘Nationale Sportweek’ organiseren wij (Team Voorst Actief) wederom een eigen variant: de Voorster Sportweek (VSW). Van 22 t/m 28 april 2024 promoten we het lokale sport- en beweegaanbod en organiseren we extra activiteiten. Wat er zoal te gebeuren staat tijdens de derde editie van de VSW wordt bekend gemaakt op deze pagina. 

Maandag 22 april

Voorstelling ‘Kom op nou jongens’

Kinderen presteren bij de sportclub het beste als ze het plezier en zelfvertrouwen erin weten te houden. Maar dat kan in de praktijk een behoorlijke uitdaging zijn! Wat kunnen we met z’n allen doen? Daarover gaat de humoristisch theatervoorstelling ‘Kom op nou jongens!’
Op maandag 22 april 2024 organiseert Voorst Actief  de humoristische theatervoorstelling ‘Kom op nou jongens’ in het clubgebouw van CCW’16 in Wilp. De voorstelling is bedoeld voor alle sportverenigingen in de gemeente Voorst en is leuk voor trainers, coaches, bestuurs- en commissieleden en ouders. Tijdens de voorstelling krijg je handige tips en handvatten die je gelijk kan toepassen in de praktijk.

Dinsdag 23 april

Stoelyoga met Roel

De dag heerlijk ontspannen beginnen? Kom dan dinsdagochtend naar de Ontmoeting Klein Twello. Hier kunt u meedoen aan een ontspannen uurtje yoga op de stoel.

 • Tijd: 10.00 – 11.00 uur
 • Locatie: Ontmoeting Klein Twello (Jachtlustplein 11, Twello)
 • Doelgroep: Iedereen
 • Kosten: –

Kick-Off Nationale Diabetes Challenge

Tijdens de Voorster Sportweek vindt de aftrap van de Nationale Diabetes Challenge plaats. Tijdens de aftrap krijg je meer informatie over de Diabetes Challenge en kan je onder begeleiding van buurtsportcoach Senna Silva van der Veen en de wandelbegeleiders een leuke wandeling maken.

Woensdag 24 april

Bewegen in de beweegtuin Trefpunt Duistervoorde

Beweeg mee in de beweegtuin van Trefpunt Duistervoorde. Onder begeleiding van buurtsportcoach Senna Silva van der Veen kan iedereen meedoen met laagdrempelige beweegactiviteiten. De beweegtuin biedt een gevarieerd scala aan oefeningen gericht op het verbeteren van het balans, flexibiliteit en spierkracht. Dit draagt bij aan een betere uitvoering van dagelijkse activiteiten en versterkt de algehele gezondheid.

 • Tijd: 10:00 uur tot 11:00 uur
 • Locatie: Trefpunt Duistervoorde (Sint Maartenserf 85 in Twello)
 • Doelgroep: Volwassenen
 • Kosten: –

Laatste cursusdag ‘Veilig fietsen’ door Henk Lubberding (groep 1 & 2)

Na een succesvolle cursus vorig jaar keert Henk Lubberding terug naar onze gemeente voor een driedelige fietstraining. Henk komt met allerlei tips en trics die efficiënt zullen bijdragen aan je fietsveiligheid. Vanwege grote verwachtte animo zijn er 4 groepen; 2 op de woensdag en 2 op de vrijdag. De training start op 10 en 12 april.

Voorster Beweegfeest (voor jong en oud!)

Het Marktplein in Twello wordt weer omgetoverd tot een sport- en spelplein waar iedereen zich volop kunnen uitleven. Verschillende lokale sport- en beweegaanbieders zullen aanwezig zijn om een bijdrage te leveren zoals: judo, freerunning, pannakooi, beweegbus van Voorst Actief, Racerunners en driewielers testen

 • Tijd: 14.00 – 17.00 uur
 • Locatie: Marktplein te Twello
 • Doelgroep: Jeugd en alle leeftijden
 • Aanmelden: nvt

Donderdag 25 april

Clinic aangepast tafeltennis

Kom naar de inspirerende workshop tafeltennis door Sem Roelofs, paralympische tafeltennisser.  Sem Roelofs, toonaangevende paralympische atleet, die op weg is naar Paralympische Spelen in Parijs gaat de tafeltennisworkshops geven voor de inwoners van de gemeente Voorst en medewerkers van de Kruidentuin.

Bekijk hieronder het volledige programma van de Voorster Sportweek.


Waarom een Voorster Sportweek?

Wij geven de voorkeur aan een andere periode en zien meer voordelen aan het einde van het seizoen, in plaats van na aanvang van het seizoen (zoals de Nationale Sportweek). Daarom hebben we gekozen voor deze week in april.

Iedereen, jong én oud, kan tijdens de sportweek vrijblijvend deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten die in de gehele gemeente georganiseerd worden. Wij stimuleren alle sport- en beweegaanbieders die actief zijn in onze gemeente om mee te doen en tijdens de VSW hun deuren open te stellen.

Net als afgelopen jaren willen wij een overzicht maken van alle sport- en beweegactiviteiten die tijdens de VSW plaatsvinden in de gemeente Voorst. Het overzicht van de activiteiten worden gepubliceerd op de website van Voorst Actief, KijkenindeKernen.nl en het Voorster Nieuws. Wij zorgen dus voor extra promotie van uw activiteit.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de VSW, neem dan contact op met Tom Spijker, beweegcoördinator van Voorst Actief via tom@voorstactief.nl of 06-48031070.